kategóriák

Radiátorszelep

A radiátorszelep az egyik legfontosabb szabályozási eleme a fűtési rendszernek. Nemcsak a termosztát központi vezérlése a fontos, hanem az is, hogy a helyiségek hőmérséklete külön-külön megfelelően be legyenek állítva. Tapasztalati úton a hagyományos radiátorszelepek is megfelelően beállíthatóak, de sokkal gazdaságosabb a termosztátfejes radiátorszelep használata. Ha télen az egyik szobába besüt a nap az ablakon, akkor lehetséges, hogy ebben a szobában felesleges a fűtés, míg a többiben szükséges. A radiátorszelephez tartozó termosztátfej nem tartalmaz konkrét hőmérséklet megjelölést, csak tájékoztató számskálát és a helyiség jellemzői alapján nekünk kell beállítani a megfelelő értékre. Ki lehet tapasztalni és a megfelelő hőfokon tartja a szobát állandóan. A központi termosztáttal azonos helyiségbe nem szabad termosztátos radiátor szelepet tenni, mert befolyásolják egymást.

Termosztatikus radiátorszelep, kézi radiátorszelep

A fűtési rendszerek egyik legfontosabb eleme a radiátor szelep. Egy elhanyagolt rossz minőségű szelep levegőt szívhat be ez által nem képes a további szabályozásra aminek az eredménye akár a radiátorok csöpögése is lehet! Korszerű radiátorszelep termosztátfejjel is ellátható, másnéven termosztatikus radiátorszelep, de kézi kereket is fel lehet szerelni rá. Nagy előnye a termosztatikus szelepnek, hogy szabályozni lehet vele a radiátorok hőleadását.

Radiátorszelepek nagy választékban akciós áron megvásárolhatók nálunk, a Raditor-Árak.hu-nál!

Termosztátfej termosztatikus radiátorszelephez

A Termosztatikus radiátor szelepek sokkal gazdaságosabbak a hagyományos szelepeknél. A hagyományos tekerőgomb helyén termosztátfej található mely folyamatosan szabályozza radiátorok hőleadását. Sok gázt lehet megtakartani ezeknek a termosztátfejeknek a használatával, elkerülhető a túlfűtés. Csak abban az esetben nem javasolt a termosztátfej alkalmazása ha központi termosztát van felszerelve!

Vásárolja meg nálunk akciós áron termosztatikus radiátor szelepét!

Létrehozva
2014. május 7. 12:48